In deze nieuwsbrief van REGATRACE (Renewable GAs TRAde Centre in Europe) aandacht voor volgende onderwerpen: GOs en certificaten hoog op de agenda van het 34ste Madrid Forum, erkenning van het volledige potentieel van biomethaan als transportbrandstof, afgerond onderzoek ober de IT-systeemopties voor overdracht titels biomethaan/hernieuwbaar gas, voorbereidende workshops om een langetermijnvisie op biomethaan uit te werken, eerste injectie van groen gas in het Waals netwerk en ander international nieuws. Lees er hier meer over
Nieuws
Nieuws van het REGATRACE (Renewable GAs TRAde Centre in Europe) project.
Dit project dat gesubsidieerd is onder het “Horizon 2020 Framework Programme for Research and Innovation under Grant Agreement no. 857796” van de Europese Gemeenschap heeft als doel een efficiënt trading systeem op te zetten gebaseerd op de uitreiking en verhandeling van garanties van oorsprong (GO) voor biomethaan en hernieuwbare gassen. Dit zal in belangrijke mate bijdragen aan de groei van een verenigde europese biomethaan markt. Lees er hier meer over.
Belgische primeur: gemeentehuis Merksplas draait volledig op groen gas.
Sinds maandag 1 april is Merksplas veel meer dan gewoon een gemeente uit de Noorderkempen. Het gemeentehuis draait er sinds begin deze week als eerste gebouw in ons land volledig en uitsluitend op groen gas. Wat een primeur voor de Belgische gassector! Lees er hier meer over.
Staat er straks een biogascentrale bij elke boer?
Als het van Philippe Jans afhangt wel. Met zijn bedrijf Biolectric ontwikkelt hij biogasinstallaties – of ‘strontinstallaties’ zoals hij ze zelf noemt - die koeienmest omzetten in groene energie. Zijn product staat na jaren van onderzoek en testen helemaal op punt. Is Biolectric klaar om de landbouwsector te veroveren?
Gas is één van de elementen in de puzzel van het energievraagstuk
Het milieudebat is actueler dan ooit. Maar welke inspanningen zijn er nodig om in 2050 klimaatneutraal te zijn? Die vraag stelde Kanaal Z aan een aantal experten uit de sector.
De groene toekomst van Biogas
Verwarmen we in de toekomst onze huizen met gas uit groente-, fruit- en tuinafval? Het verrassende antwoord: dat gebeurt vandaag al! Kanaal Z trok naar Beerse waar de Kempische afvalintercommunale IOK in een energieconversiepark heeft geïnvesteerd.